CEO Funda Quintin Schevernels: Hoe creëer je een sterke cultuur binnen je bedrijf?

Paul van Liempt in gesprek met Quintin Schevernels over de essentials van ondernemen.

Nadat Quintin Schevernels als CEO betrokken was bij de verkoop van Layar is hij begonnen aan het schrijven van Suits en Hoodies. In gesprek met Paul van Liempt gaat hij verder in op het boek en vertelt hij wat essentieel is om als startup die éne succesvolle te worden, waar er 99 anderen falen.

Een van de belangrijkste zaken is volgens Schevernels de (bedrijfs)cultuur. “De cultuur bepaalt hoe je met elkaar tot succes komt.” Om de vergelijking met sport te maken: er is meer nodig dan alleen goede spelers. De cultuur bepaalt of men iets voor een ander over heeft, bijvoorbeeld “of er gaten voor anderen worden dichtgelopen”. Succesvolle bedrijven hebben een sterke cultuur die ook duidelijk is vastgelegd. Daarbij gaat hij ook in op de cultuur bij Funda, het bedrijf waar Schevernels nu CEO van is.

Ook bespreekt hij faillissement. “In Nederland is het nog altijd taboe om te praten over een faillissement, terwijl dit ook hoort bij ondernemen. Als we daar open over zijn, kunnen anderen daar iets van leren.” Zelf heeft Schevernels geen faillissement meegemaakt, maar hij beschrijft in zijn boek wel fouten waarbij hij hoopt dat mensen er ook iets van kunnen leren.

Koop bij bol.com

Koop bij bol.com