Press "Enter" to skip to content

Hans Hillen: Westerse politieke wereld zoekt nieuw verhaal

Voor Europa en Amerika is de politieke werkelijkheid van de afgelopen 100 jaar is in hoog tempo aan het transformeren. Oud minister van Defensie Hans Hillen merkt op dat er een fundamenteel wantrouwen de politiek is binnengeslopen. Allerlei krachtige geopolitieke verschuivingen en de opkomst van nieuwe ideologieën zijn hier onder andere een uiting van.

Volgens Hillen komt het wantrouwen voort uit het ontbreken van een gedeelde waardengemeenschap. We zitten nu midden in een proces waarin we op zoek zijn naar nieuwe waarden en normen die met elkaar gedeeld kunnen worden. Samen met Paul van Liempt bespreekt hij aan de hand van zijn boek ‘God vergeten’ hoe deze nieuwe wereld er uit kan zien.

Het boek is onder andere te verkrijgen op Bol.com

————

Voor de Ommekeer TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge, die ook de hoofdredactie vormen. Het is onderdeel van platform Voor de Ommekeer, dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering.

Voor de Ommekeer TV wordt gemaakt in samenwerking met de VU, centrum Ethos en Management Team.

Deel dit gesprek: