Managementopleidingen aan universiteiten nog te weinig gericht op inlevingsvermogen en dialoog

Hetty van Ee, voorzitter Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren, in gesprek met Paul van Liempt over veranderingen in leiderschap, toezicht en het vrouwenquotum.

Onlangs is Hetty van Ee voorzitter geworden van de NCD. Ze ziet veranderingen in de manier van leidinggeven. Wat meer bij deze tijd past is human-based leiderschap, wat onder andere draait om de vraag hoe je de ander kan laten opbloeien. Medewerkers zijn minder bezig met materiële status-gerelateerde zaken maar zoeken vooral een bedrijf dat zich bezighoudt met het toevoegen van waarde aan de maatschappij. Ook staan eigenschappen als inlevingsvermogen en empathie meer centraal. Hoe heeft zij dit zien veranderen in haar tijd als bestuursvoorzitter bij Ormit en wat gaat haar opvolger doen om dit door te zetten?

Ook praat ze met Van Liempt over het vrouwenquotum. Zelf staat ze sceptisch tegenover het plan van het kabinet om via een quotum meer vrouwen aan de top te krijgen. “We delen mensen op in een hokje waar ze niet in passen.” Volgens Van Ee zijn de selectieprocedures voor topfuncties in veel bedrijven sterk gericht op inhoudelijk kwaliteiten van iemand, en kunnen deze kwaliteiten door zowel mannen als vrouwen worden uitgedragen. Hoe heeft ze zelf de weg omhoog afgelegd? Wie waren haar mentoren? Ze vertelt het in dit gesprek bij Voor de Ommekeer.