Press "Enter" to skip to content

Voor de Ommekeer: De identiteit van Nederland

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/04/2018
4:30 pm - 6:00 pm

Locatie
De Nieuwe Poort

Categorieën


Donderdagmiddag 5 april van 16.30 -18.00 is prof. Paul Scheffer te gast in de Nieuwe Poort in het kader van de programmareeks Filosofisch Actueel Gesprek op de Zuid As. In reactie op het recent verschenen boek Waartoe is Nederland op aarde? (vanuit Centrum Èthos aan de Vrije Universiteit en FreedomLab) zal Paul Scheffer een korte voordracht geven over de Nederlandse identiteit, om vervolgens onder leiding van journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge in gesprek te gaan met aanwezige docenten, managers, bestuurders en studenten. Ook het publiek krijgt gelegenheid om aan het gesprek deel te nemen.  

Vele jaren heeft op de Zuid As het succesvolle programma Filosofie op de Zuid As gedraaid, dat werd verzorgd door VU-filosofen Ad Verbrugge en Govert Buijs. Vanuit opleiding Filosofie van Cultuur en Bestuur is deze traditie nieuw leven ingeblazen en is de samenwerking gezocht met verschillende partners: Centrum Èthos, De Nieuwe Poort, Filosofisch School Nederland, Voor de Ommekeer en Management Team. 

Het is uitdrukkelijk ook de bedoeling van Filosofisch Gesprek op de Zuid As om docenten, masterstudenten van FCB en managers/bestuurders die interesse hebben in de wereld van morgen bij elkaar te brengen om met elkaar het gesprek aan te gaan over prangende maatschappelijke thema’s. 

Het ‘Filosofisch Gesprek op de Zuid As’ vormt een van de programmaonderdelen van Voor de Ommekeer – ‘gesprekken over een wereld in verandering’.

Toegang is gratis. U kunt zich hier aanmelden. Einde inloop is om 16:25.