Press "Enter" to skip to content

Voor de Ommekeer: The end of the world as we know it

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/02/2017
2:30 pm - 5:30 pm

Locatie
FreedomLab

Categorieën


Brexit, Trump, vluchtelingencrisis, klimaatverandering… What’s next?

– Wil jij ook aan de voorkant van het maatschappelijke debat staan over ‘de ommekeer’? Meld je dan aan voor dit evenement aan via lab@freedomlab.org. Max. 50 personen. –

Zondagmiddag 5 februari vindt vanuit onderzoekscentrum Ethos, in samenwerking met FreedomLab, de openingsbijeenkomst van het platform ‘Voor de ommekeer’ plaats. ‘Voor de ommekeer’ – een initiatief van filosoof Ad Verbrugge en journalist Paul van Liempt – is gebaseerd op de intuitie dat de verschillende mondiale crises die momenteel zichtbaar worden elkaar versterken en in feite de voorbode zijn van een algehele systeemcrisis die een ingrijpende ‘ommekeer’ teweeg zal brengen in onze manier van leven – the end of the world as we know it.

Deze biedt echter ook nieuwe mogelijkheden waar de ontwikkeling van technologie een belangrijke rol in speelt. Mede daarom is de samenwerking gezocht met FreedomLab; het instituut gespecialiseerd in de relatie tussen technologie en de samenleving.

Deze zondagmiddag gaan journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge in gesprek met
– hoogleraar finance & banking Harald Benink;
– directeur Nederlandse Vereniging van Banken Eelco Dubbeling
– onderneemster en kunstenaar Marlies Dekkers;
– hoogleraar internationale betrekkingen, voorzitter van Denktank Nationale Veiligheid en directeur van The Hague Centre for Strategic Studies Rob de Wijk

Over de huidige maatschappelijke, financieel-economische en geopolitieke uitdagingen, hoe we daar het beste op in kunnen spelen en welke rol technologie daarin kan hebben.

Het evenement wordt begeleid door FreedomLab directeur en professor Roland van der Vorst.


Voor meer achtergrondinformatie:
– Centrum Ethos (http://www.vu.centrumethos.nl/)
– Voor de Ommekeer (http://www.voordeommekeer.nl/
– FreedomLab (http://www.freedomlab.org/)