Press "Enter" to skip to content

Voor de Ommekeer x Bildung Academie: Populisme en Nederland na de verkiezingen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19/03/2017
3:00 pm - 5:00 pm

Locatie
FreedomLab

Categorieën


Zowel in Amerika als Europa is sprake van een afkalving van de middenklasse, een groeiende kloof tussen arm en rijk en een opkomst van het populisme. Hoe ziet het Nederland van na de verkiezingen er uit en hoe gaan we hier mee om?

– Wil jij ook aan de voorkant van het maatschappelijke debat staan over ‘de ommekeer’? Meld je dan aan voor dit evenement aan via event@voordeommekeer.nl. Max. 80 personen. –

Zondagmiddag 19 maart vindt vanuit onderzoekscentrum Ethos, in samenwerking met FreedomLab, de tweede bijeenkomst van het platform ‘Voor de ommekeer’ plaats. Daarnaast zullen op de eerste rij  leden van De Bildung Academie meepraten over het perspectief voor jongeren in de snel veranderende wereld. Terugkijkend op de Amerikaanse en Nederlandse verkiezingen en vooruitkijkend naar de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland willen we samen stil staan bij de maatschappelijke dynamiek waaruit de zogenoemde populistische partijen voortkomen. Hoe laat deze opkomst zich begrijpen? Wat voor plaats hebben deze partijen in het politiek bestel? Wat moeten we doen in Nederland met de verkiezingsuitslag? Staat het systeem van de democratie zelf onder druk of getuigen de huidige politieke verschuivingen juist van de vitaliteit van de democratie? Welke vorm zal zij de komende jaren aannemen en wat voor geopolitieke veranderingen kan dat teweegbrengen?

Deze zondagmiddag gaan journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge in gesprek met:
Paul Scheffer (publicist en hoogleraar);
– Jacqueline Zuidweg (oprichter/directeur van Zuidweg & Partners: schuldhulpverlening voor ondernemend Nederland);
Syp Wynia (journalist en redacteur bij opinieweekblad Elsevier)

Luister, denk en praat mee op zondagmiddag 19 maart in het FreedomLab te Amsterdam.  Programma: 15.00 – 17.00uur, zaal open: 14.30 uur!


Voor meer informatie over dit evenement (en meer):